Mehedinți: Bilanțul efectelor produse în urma fenomenelor meteorologice extreme înregistrate în ultimele 24 de ore

0

Ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice cotate la gradele de COD ROŞU şi PORTOCALIU, în dispeceratul ISU Mehedinţi au fost înregistrate peste 150 de apeluri la 112.

Efecte au fost înregistrate în zece localităţi: Drobeta Turnu Severin, Orşova, Ciochiuţa, Şimian, Cerneţi, Ilovu, Magheru, Roşiori și Răscoleşti. Cele mai multe intervenţii au fost efectuate în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde pompierii din cadrului Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au acţionat, încă de aseară, pentru înlăturarea mai multor acoperişuri sau elemente de acoperiş (28), doborâte de vântul puternic, dar şi pentru îndepărtarea a 11 copaci căzuţi peste case, autoturisme, stâlpi electrici sau pe carosabil.

În municipiul Orșova, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism peste care căzuse un copac, iar în oraşul Strehaia pentru localizarea unui incendiu manifestat la un stâlp electric din lemn. În comuna Șimian, s-a intervenit pentru îndepărtarea unui acoperiș, a patru copaci, precum şi a patru stâlpi electrici, dar și a unui panou publicitar.

Şi în această dimineaţă, pompierii militari şi cei ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru îndepărtarea efectelor produse, respectiv pentru înlăturarea a 15 acoperişuri/elemente de construcţie, dar şi pentru îndepărtarea a opt copaci prăbuşiţi pe raza municipiului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here