Ziua Porților Deschise pentru copii la Jandarmeria Mehedinți

0

Marți, 2 aprilie 2019, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a organizat  acțiunea “Ziua Porților  Deschise pentru copii”

Invitației lansate de jandarmi au răspuns peste 300 de elevi însoțiți de cadrele didactice  din școlile si liceele mehedințene. Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri  cu baloane și stegulețe după care i-au condus în incinta inspectoratului.

Au fost prezentate standuri expoziționale cu ținuta specifică misiunilor, armament și tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicații, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesați de a urma o carieră în domeniu au primit informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cele  mai așteptate  momente  au fost exerciţiile  demonstrative constând în exerciții de autoapărare, spargeri de obiecte dure,  elemente de dresaj canin, dar si o simulare a unei situatii privind restabilirea ordinii publice.

Manifestările s-au organizat în contextul sărbătoririi la data de  3 aprilie 2019, a  169 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here