Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, demis pe Facebook!

0

Ecaterina Andronescu a fost demisă din funcţia de ministru al Educației după ce a spus la Antena 3 că ea a învățat să nu se urce cu un străin în mașină. Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii, este propus pentru preluarea interimatului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe Facebook demiterea ministrului Ecaterina Andronescu:

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here