Mehedinți: Zece incendii de vegetaţie uscată stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

0

În numai 24 de ore, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a zece incendii izbucnite la vegetaţie uscată. Unul dintre acestea a produs pagube materiale însemnate. Totodată, paramedicii SMURD au intervenit la 17 urgenţe medicale, una dintre persoane având nevoie de îngrijiri medicale, aflându-se blocată în propria locuinţă.

Cele zece incendii au izbucnit în cursul zilei de ieri, la vegetaţie uscată, litieră, lăstăriș și mărăciniș pe raza localităţilor Bobaiţa, Crețești, Schitul de Sus, Vrancea, Drobeta Turnu Severin, Breznița de Ocol, Șimian, Eșelnița, Bucura şi Nicolae Bălcescu şi au afectat peste 30 ha de teren. Incendiul izbucnit la vegetaţie uscată pe raza localităţii Schitul de Sus s-a extins şi a produs pagube materiale însemnate, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Incendiul a cuprins aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată, o casă de locuit construită din lemn, 3 anexe gospodărești, 4 autoturisme dezafectate, 4 clăi de fân, 7 metri cubi lemne de foc și 210 metri liniari gard de lemn şi a fost lichidat de către pompieri, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi un ATV de stins incendii.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here