În weekend-ul trecut, ISU Mehedinţi a intervenit la 44 urgenţe medicale

0
Imagine ARHIVĂ

Dintre situațiile înregistrate de ISU Mehedinți în acest weekend, zece au fost incendii care au izbucnit la vegetaţie uscată pe raza a opt localităţi, două incendii izbucnite la un depozit de furaje şi anexe gospodăreşti, un accident rutier soldat cu victime şi îndepărtarea tencuielii aflate în pericol de cădere de pe un imobil.

Unul dintre incendiile izbucnite la vegetaţie uscată s-a extins la un adăpost de animale construit din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătrați, dar şi la un gard din lemn pe o lungime de aproimativ 20 metri, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Pompierii au intervenit în localitatea Oprişor pentru localizarea şi lichidarea incendiului cu o autospecială cu apă.

Tot în această perioadă, pompierii au acţionat şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în localitatea Balta. Aceştia au reuşit să stingă incendiul care a cuprins cca. 5 tone de furaje, acţionând cu o autospecială cu apă şi spumă.

De asemenea, pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanță SMURD la un accident rutier soldat cu trei victime, produs între trei autoturisme, pe DN 6, în localitatea Șimian. Cele trei victime, rănite ușor, au fost asistate medical de către echipajul SMURD, refuzând în cele din urmă transportul la spital.

În weekendul trecut, două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Drobeta Turnu Severin au desfăşurat misiuni de asigurare şi supraveghere a zonelor în care s-au desfăşurat manifestări cultural – artistice, în vederea preîntâmpinării producerii unor situaţii de urgenţă“, precizează Lt. Ramona Nistor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here