Agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt, destituit din poliție

0
Parlamentarii PSD Gorj se țin de promisiune

În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție.

Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here