54 poliţişti au jurat credinţă în cadrul festivităţii desfăşurate astăzi la IPJ Vâlcea

0

“Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect, şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce îmi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”

Astfel 54 poliţişti au jurat credinţă, în cadrul festivităţii care s-a desfăşurat astăzi, 19 ianuarie 2017, în sala de şedinţe a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. În prezenţa prefectului judeţului Vâlcea şi a şefilor de structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aceştia au depus jurământul de credinţă faţă de patrie.

Festivitatea a fost deschisă de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul şef de poliţie Berechet Bogdan. De asemenea prefectul judeţului Vâlcea şi şefii de structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li s-au adresat poliţiştilor cu emoţionante mesaje de încredere. Ceremonialul s-a încheiat cu felicitarea noilor poliţişti de către şeful inspectoratului.

******************

În judeţul Vâlcea, 19 poliţiste şi 35 poliţişti au promovat concursul pentru ocuparea unor posturi de agenţi prin încadrare din sursă externă, organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române la data de 19 noiembrie 2016.

Începând din 6 februarie 2017, timp de trei luni, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina.

După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru 3 luni se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, iar din acel moment vor avea şi dreptul folosirii armamentului din dotare.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here