Vâlcea: Incendiu la o fabrică de lacuri și vopsele din comuna Mihăești

0

Sâmbătă, 31 august 2019, la ora 13.35, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor rezultate în urma unei explozii urmată de un incendiu produs la SC Sarcom SRL, societate comercială cu profil de preparare lacuri și vopsele din comuna Mihăești.

La locul deflagraţiei s-a intervenit cu 10 Autospeciale cu Apă şi Spumă, din care două de la ISU Argeș, 2 autoplatforme de lucru la înălțime, 1 autospecială transport substanțe, 1 ambulanță SMURD, 1 autospecială CBRN (echipă specializată în cercetare bacteriologică, radiologică şi nucleară), 1 AMOP Touareg, 2 Aserv Duster, 1 VW Transporter) și 62 de cadre militare (4 ofițeri, 1 MM, 57 subofițeri), în sprijinul acestora fiind solicitați și pompierii din cadrul SPSU Oltchim.

Concomitent cu operațiunea de stingere s-a emis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-alert pentru a avertiza populația din zonă privind emisiile de fum pe o rază de 20 km.

Până la lichidarea incendiului, au ars aproximativ 168 de tone de lichide inflamabile industriale (white spirit, toluen, acetonă, acetat de vinil, acetat de butil, butanol, diluanți etc) depozitate într-un depozit închis, acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 600 metri pătrați. Totodată s-au degradat pereții din zidărie pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați și acoperișul metalic.

A fost salvată fabrica, halele de producție și depozitare, reprezentând aproximativ 90% din societate.

La ora 17.56, s-a constatat lichidarea incendiului. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a producerii incendiului au fost scânteile electrostatice.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here