Mehedinți: 52 de intervenţii ale pompierilor în sprijinul cetăţenilor, numai în acest weekend

0

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 18 incendii, salvarea unei persoane ca urmare a producerii unui accident rutier, dar şi pentru acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă şi transportarea la spital a unui număr de 33 de persoane care prezentau diferite afecţiuni medicale. 

Echipajele de pompieri au acţionat, în această perioadă, pentru stingerea a 18 incendii, patru dintre acestea manifestate la acoperişul unei case de locuit, o anexă gospodărească, o claie de fân şi la tabloul electric dintrun apartament situat în municipiul Dr.Tr.Severin, iar alte 14 incendii izbucnite la vegetaţie uscată.

Cele 14 incendii izbucnite pe raza localităţilor Brezniţa de Ocol, Drobeta Turnu Severin, Valea Copcii, Halânga, Vlădaia, Eibenthal, Zegaia, Ponoarele, Bâcleş, Traian, Crivina, Jidoştiţa, s-au manifestat pe o suprafaţă de peste 50 ha de vegetaţie uscată şi litieră, ca urmare a folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Un incendiu izbucnit, seara trecută, ca urmare a nerespectării regulilor de utilizare a coşurilor de fum, a fost stins de pompieri înainte de a se extinde la acoperişul unei case din localitatea Malovăţ.

Având în vedere că ne aflăm la început de sezon rece, iar cetăţenii încep să folosească sistemele de încălzire, pentru a preveni izbucnirea incendiilor la locuinţe, pompierii militari vă recomandă respectarea următoarele măsuri specifice de prevenire:

  • Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum;
  • NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
  • Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  • NU folosiţi aparate electrice defecte sau cu improvizaţii;
  • NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire sau în apropierea acestora;
  • Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi şi stingeţi focul din sobă;
  • NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu focul în sobă aprins ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here