Olt: Polițiștii Serviciului Rutier au organizat o întâlnire cu șoferii de autovehicule destinate transportului școlar

0

În contextul pregătirii noului an școlar, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Luni, 2 septembrie 2019, polițiștii Serviciului Rutier al Poliţiei Judeţene Olt , împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o întâlnire cu șoferii de autovehicule destinate transportului școlar.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar s-a verificat deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. De asemenea, s-a pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule. Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica în teren semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de bună vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Acestea sunt câteva dintre activitățile desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii din cadrul IPJ Olt continuând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here