Vâlcea: Crimă între frați la Gușoeni

0
Dolj: Femeie din Țuglui omorâtă de fratele său

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 30 august 2019, reţinerea lui Dina Ilie, din comuna Gușoeni, şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie.

La data de 31 august 2019, în urma propunerii adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Dina Ilie, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 28 august 2019, pe fondul consumului de alcool, între Dina Ilie şi fratele său, victima D.I., a izbucnit un conflict, în care cei doi s-au îmbrâncit reciproc. La un moment dat, inculpatul a împins-o puternic pe victimă, ocazie cu care, aceasta din urmă s-a lovit cu partea din spate a capului de soba din una din camere, decedând în urma agresiunii.

Potrivit fişei de constatări preliminare s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat leziunilor suferite de victimă la nivelul capului, respectiv traumatism cranio cerebral cu fractură de coloană cervicală.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale. Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

******

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here