Diseminare – Aleg Sănătos, ediția a II-a

0

Asociația pentru Tineri STREETS anunță cu bucurie finalizare cu succes a încă unui proiect cu și despre tineri. În cadrul proiectului Aleg Sănătos, ediția a II-a, 2000 de tineri au fost informaț despre riscurile unei alimentaţii nesănătoase şi beneficiile mişcării, iar 30 de tineri au beneficiat de activităţi integrate de educaţie pentru un stil de viaţă sănătos, îndeplinind astfel obiectivele proiectului.

În perioada 19-24 august 2019 a avut loc școala de vară Aleg Sănătos în localitatea Costești, județul Hunedoara. Timp de 6 zile s-au desfasurat activități integrate. Fiecare dimineață a început cu exerciții de înviorare. Participanții au aflat în cele 4 sesiuni de formare despre ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos: importanța alimentației corecte – construirea corectă a farfuriei echilibrate cu proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați, legume; importanța hidratării și beneficiile acesteia pentru toate procesele interne ale organismului; importanța somnului în procesul de refacere și regenerare; importanța mișcării – prezentate grupului prin metode informale si non-formale.

Meniul, realizat de specialistul în nutriție, a respectat normele de alimentație echilibrată adaptat activităților sportive.

Activitățile sportive au inclus ședințe de aerobic, pilates, circuit trainning, precum și tehnici de respirație. Activitățile recreative au inclus drumeții montane la cetățile dacice Sarmisegetusa Regia, Blidaru, Costesti Cetatuia, incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here