Parlamentul European solicită detectarea noilor droguri și evaluarea mai rapidă a acestor substanțe

0

Parlamentul European dorește să incrimineze noile substanțe psihoactive. Un sistem de avertizare rapidă va permite o evaluare mai rapidă și interzicerea substanțelor suspecte de a fi dăunătoare.

Peste o sută de noi substanțe psihoactive apar în fiecare an. O răspândire rapidă, care evită legea. Deputații europeni vor să interzică produsele suspectate de a fi periculoase și să combată criminalitatea organizată.

Teresa Jiménez-Becerril / Raportor EPP: “Aceste noi substanțe psihoactive, am realizat că nu sunt detectate. Ele sunt vândute pe Internet, sunt fabricate în China, în India și nu au fost nici penalizate, nici incriminate, fie că ne referim la fabricarea lor sau la comercializare. Încercăm să sensibilizăm opinia publică cu privire la necesitatea de a sancționa nu numai utilizarea, ci și vânzarea acestor droguri și pe toți cei care profită de situaţia aceasta.”

Utilizarea personală a noilor substanțe nu va fi considerată o crimă, dar deputații europeni vor să sancționeze producătorii, furnizorii și distribuitorii cu u o pedeapsă maximă de cel puţin zece ani.

Michat Boni / Raportor EPP: “Trebuie, de asemenea, să luptăm împotriva organizațiilor criminale care furnizează substanțe de acest fel, foarte periculoase pentru oameni și pentru sănătate. Pe de altă parte, trebuie să analizăm cum sunt importate și cât de periculoase sunt, deci este necesară o evaluare a riscurilor în sistemul de avertizare timpurie.”

Parlamentul European solicită detectarea și evaluarea mai rapidă a acestor substanțe. Procesul va fi de două ori mai rapid. Scopul este acela de a reacționa rapid la proliferarea acestor noi droguri. Cu atât mai mult cu cât grupările criminale acționează rapid, răspunzând la orice restricții prin crearea de formule noi, nereglementate încă de lege. Este o sarcină dificilă, deoarece țările UE au abordat problema la nivel național. Noua lege vizează îmbunătățirea cooperării transfrontaliere.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here