ISU Olt aniversează 171 de ani de la lupta eroică purtată de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane

0

În acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Matei Basarab” al județului Olt aniversează 171 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate o serie de competiții sportive iar joi, 12 septembrie 2019, începând cu ora 17.30, în Parcul Tineretului din municpiul Slatina, vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, a manevrelor de prim ajutor dar și puncte de informare preventivă a populației.

Activitățile dedicate Zilei Pompierilor din România vor continua, vineri, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Instituției Prefectului-județul Olt, unde va avea loc un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot vineri, în intervalul 10.00-12.00, în zona adiacentă Instituției Prefectului, vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, dar și un punct de prezentare a manevrelor de prim ajutor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here