Prioritățile deputaților europeni după întoarcerea din vacanța de vară

0

Parlamentul European revine la Strasbourg după vacanța de vară, iar deputații europeni vor analiza situația actuală privind Brexit-ul și vor vota candidatul pentru funcția de președinte a BCE. Oferirea de asistență statelor membre prin intermediul Fondului de solidaritate, bugetul anului viitor și incendiile din Amazon sunt, de asemenea, pe ordinea de zi.

Deoarece se apropie termenul limită de 31 octombrie, prevăzut pentru retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, deputații europeni vor discuta despre poziția guvernului britanic, despre implicațiile unui Brexit fără acord și despre condițiile în care Parlamentul European ar susține o a treia prelungire a articolului 50.

Deputații europeni vor vota candidatul care va conduce Banca Centrală Europeană începând cu 1 noiembrie. Christine Lagarde a declarat Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European că, sub supravegherea sa, BCE va deveni mai transparentă și mai accesibilă cetățenilor.

În urmă cu un an, vremea extremă și inundațiile au devastat părți din Europa. Alunecările de teren, precum și daunele aduse pădurilor și infrastructurii, au lovit cel mai mult România, Italia și Austria. Deputații europeni vor discuta despre acordarea de asistență acestor țări prin intermediul Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

Negocierile bugetare pentru 2020 urmează să înceapă în mod serios cu Consiliul, reprezentând țările UE, care își exprimă poziția cu privire la ceea ce a propus Comisia.

Zeci de mii de incendii au făcut ravagii săptămâni întregi în pădurea amazoniană, plămânii planetei noastre. Peste 900.000 de hectare de pădure au fost distruse numai în acest an. Deputații europeni vor dezbate implicațiile incendiilor și ceea ce ar trebui să facă Europa.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European 

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here