Coronavirus: 2 martie, ora 16.00 – la nivel național sunt 42 de persoane în carantină și 9012 monitorizate la domiciliu

0
COVID-19 în Oltenia

Starea de sănătate a celor doi pacienți, depistați pozitiv pe teritoriul României și care au rămas internați după ce au fost depistați pozitiv este în continuare stabilă.

Pacienta internată la Timișoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alți pacienți, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluția stării sale de sănătate.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Luni, 2 martie 2020, conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, la cele 5 centre de testare sunt în lucru probe prelevate de la 13 persoane care provin din zone unde au fost semnalate cazuri de infectare cu virusul COVID -19 (coronavirus).

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 475 de teste. Dintre acestea 472 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul și trei cazuri, mediatizate deja, au avut rezultat pozitiv.

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare.

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată luni, 2 martie 2020, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care revin în România din aceste regiuni.

Astfel, cetățenii care sosesc din alte provincii sau orașe din China continentală, alte localități din regiunea Lombardia și regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum și din alte zone și localități din Coreea de Sud și din Iran decât cele menționate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituționalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Cetățenii care vin în România și intră în carantină instituționalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în țară sunt cei care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (orașele Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) și regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, orașul Daegu), în România.

Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19, actualizată luni, 2 martie 2020 (Italia, Coreea de Sud, China, Iran)

Zona roşie:

  • China continentală:

– Provincia Hubei (inclusiv oraşul Wuhan)
– Oraşele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang

  • Italia:

1. Regiunea Lombardia:

– Codogno
– Castiglione d’Adda
– Casarpusterlengo
– Fombio
– Maleo
– Somaglia
– Bertonico
– Terranova dei Passerini
– Castelgerundo
– San Fiorano

2. Regiunea Veneto

– Vo Euganeo

  • Coreea de Sud:

– Daegu (oraş)
– Cheongdo (judeţ)

Persoanele care vin din zona roşie intra în carantină timp de 14 zile, în spaţii special destinate în acest scop, imediat după revenirea în România.

Zona galbenă:

  • Alte provincii / oraşe din China continentală
  • Alte localităţi din Regiunea Lombardia şi Regiunea Veneto
  • Regiunea Emilia-Romagna
  • Alte judeţe şi localităţi din Coreea de Sud
  • Iran

Persoanele care vin din zona galbenă intra în auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here