Revelion 2020: Top 7 destinații pentru amatorii de artificii

0

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit orașele care au impresionat în anii anteriori cu spectacole de artificii organizate cu ocazia intrării în noul an. Indiferent dacă fondurile necesare au venit din partea statului respectiv sau comunitățile locale și-au unit eforturile, rezultatul a fost îmbucurător de fiecare dată.  

Focurile de artificii fac parte din noaptea dintre ani în multe părți ale lumii, dar există locuri în care privitorii acestora rămân pur și simplu înmărmuriți de complexitatea lor. Iar atunci când un loc bine ales permite și un cadru perfect pentru fotografii, experiența devine una memorabilă.

Dubai

Orașul care iubește să depășească recorduri nu se lasă mai prejos nici în ceea ce privește spectacolele de lumini sau focuri de artificii. În anul 2015 a primit recunoașterea Guinness World Records pentru cele mai înalte focuri de artificii lansate de pe o clădire (Burj Khalifa), când au fost lansate 1.6 tone de artificii în mai puțin de 10 minute.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Dubai este: 160 EUR 

New York

Times Square și bila celebră care cade din 1907 în ultimul minut din fiecare an (cu 2 excepții, pe timp de război) adună cel puțin 1 milion de turiști veniți din toate părțile lumii. După ultima secundă a anului artificii și confetti sunt lansate de pe clădirile din apropiere iar cuplurile prezente marchează începutul unui nou an printr-un lung sărut.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în New York este: 240 EUR

Sydney

Un alt milion dintre locuitorii planetei se află în apropierea Sydney Opera și Sydney Harbour pentru a se bucura de spectacolul grandios în noaptea de revelion. Fotografiile obișnuiesc să fie superbe, fapt pentru care mulți fotografi își ocupă locul din Grădina Botanică începând cu dimineața ultimei zile a anului, pentru a fi siguri că obțin cadrul perfect.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Sydney este: 227 EUR

Reykjavik

Capitala Islandei nu finanțează focuri de artificii din banii publici, dar comunitatea locală reușește să compenseze în fiecare an. Locuitorii par o rețea foarte bine organizată care lansează materiale pirotehnice la miezul nopții, sau montează focuri de tabără în diferite locații – această tradiție a început ca un demers de a arde lucrurile de care doreau să scape înaintea intrării în noul an.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Reykjavik este: 168 EUR

Hong Kong

Cei care vor petrece revelionul în Hong Kong ar trebui să renunțe la așteptările tipice pentru „cultura vestică”, pentru a face loc unei noi experiențe. Localnicii obișnuiesc să se plimbe liniștiți în ultima seară din an, pregătiți fiind cel mult pentru un picnic, fără să caute petreceri zgomotoase și elegante. Totuși, la miezul nopții pornește un spectacol de lumini și artificii corelate cu muzica ce creează o atmosferă specifică locului. Victoria Harbour este locul preferat de cei mai mulți admiratori de artificii, dar nici restaurantele de pe clădirile înalte nu sunt o opțiune de înlăturat.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Hong Kong este: 174 EUR

Rio de Janeiro

Una dintre cele mai mari petreceri de revelion din lume are loc în fiecare an pe plaja Copacabana din Rio, unde aproximativ 2 milioane de persoane se îmbracă în alb și dansează samba. Concertele, șampania, temperaturile perfecte (doar se află în mijlocul verii) atrag turiști din întreaga lume pentru noaptea care face trecerea către un an și mai bun.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Rio de Janeiro este: 123 EUR 

Madeira

Insula portugheză mai apropiată de Africa decât de Europa oferă un spectacol cu adevărat special în noaptea dintre ani. Portul Funchal găzduiește numeroase vase de croazieră care se aliniază pentru a oferi vizitatorilor posibilitatea de a admira artificiile care au adus recunoașterea Guinness World Records în 2006. Imaginile superbe pot fi fotografiate atât de pe vasele de croazieră cât și din Portul Funchal, iar cei mai mulți turiști aleg să petreacă întreaga vacanță de iarnă aici pentru că temperaturile sunt mult mai prietenoase decât în restul continentului, iar atmosfera este irepetabilă.

Prețul mediu pentru cazare în noaptea de revelion în hoteluri de 3/4 stele în Madeira este: 86 EUR 

***** 

Datele privind recordul stabilit de focul de artificii din Dubai au ca sursă site-ul oficial Guinness World Records.

Prețurile menționate reprezintă valorile medii ale unei nopți de cazare într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în perioada 31.12.2019 – 01.01.2020 cu date de căutare între 01.01.2019 – 30.09.2019. Toate prețurile se pot modifica sau pot deveni indisponibile.

Despre momondo

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are birourile în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone și Android. momondo este parte din KAYAK, companie independentă în cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here