Mehedinți: 6 persoane salvate de pompieri ca urmare a 3 accidente rutiere produse

0

6 persoane salvate în weekend ca urmare a 3 accidente rutiere produse, 1 incendiu stins şi 28 de persoane cu afecţiuni medicale asistate de paramedicii SMURD

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru salvarea a şase persoane, victime ale accidentelor rutiere, stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, salvarea unui animal, dar şi pentru acordarea primului-ajutor calificat în cazul a 28 de urgenţe medicale.

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019,  trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanță SMURD, pentru descarcerarea a două persoane (1 adult și un minor) şi asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme implicate într-un accident rutier , produs pe DN56A, în localitatea Șimian.   În urma accidentului, au rezultat patru victime conştiente (2 adulţi şi 2 minori), cărora li s-a acordat primul-ajutor medical și au fost transportate la U.P.U. de către echipajele SMURD și SAJ.

Tot sâmbătă, 2 noiembrie 2019, cinci echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară pentru salvare de la înălţime şi o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a unui apartament situat în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe b-dul Tudor Vladimirescu. Incendiul a cuprins obiecte de mobilier, aparate electrocasnice și materiale textile dintr-o cameră de locuit, existând pericol de propagare la întreaga construcţie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric improvizat.

Duminică, 3 noiembrie 2019, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit pentru salvarea unui animal (câine) blocat în albia Fluviului Dunărea, zona portului din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea în siguranţă a animalului.

Tot duminică, 3 noiembrie 2019, un echipaj de paramedici din cadrul Detaşamentul de Pompieri Orşova a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier (pieton acroşat de un autoturism) produs în municipiul Orșova, b-dul T. Vladimirescu. În urma accidentului, persoana lovită de autoturism (femeie, în vârstă de cca. 62 de ani) a suferit traumatisme minore, fiind preluată de către echipajul SMURD și transportată la CPU Orșova.

Duminică seara, trei echiapaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanță SMURD la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul  Drobeta Turnu Severin, b-dul N. Iorga. În urma accidentului a rezultat o victimă conştientă (femeie, în vârstă de cca. 26 de ani), blocată într-un autoturism, care a fost descarcerată de către pompieri şi predată unui echipaj SAJ. De asemenea, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here