Gorj: În amintirea eroului jandarm sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş

0

Au trecut 19 ani de la evenimentul tragic petrecut la o discotecă din municipiul Târgu Jiu, când pe timpul executării unei misiuni de ordine publică, eroul jandarm sublocotenent post mortem George Răzvan Marchiş și-a pierdut viaţa.

În amintirea lui, jandarmii gorjeni au organizat astăzi la reşedinţa unităţii o slujbă religioasă oficiată de preotul jandarm precacucernicul Iustinian Cotojman la care a participat personalul din comandamentul unității, fiind păstrat şi un moment de reculegere şi au fost depuse  coroane de flori la monumentul eroului jandarm amplasat în curtea unității cât și la placa comemorativă din centrul oraşului

Sala de Tradiții a unităţii are GALERIA EROILOR în care este expus un fotodocumentar în care sunt exemplificate detalii ale tragediei întâmplate în urmă cu 19 ani.

Unitatea a păstrat legătura cu familia eroului, monumentul, placa comemorativă, fotodocumentarul şi alte amintiri fiind văzute de fratele eroului jandarm împreună cu familia sa și alte rude, iar unul dintre copiii fratelui său poartă numele eroului jandarm.

Fapta eroică a colegului nostru nu va fi uitată de către noi, jandarmii gorjeni, care îl vom omagia în fiecare an.

***

În ziua de 10 noiembrie 2000, în jurul orei 23.00, George Răzvan Marchiş, militar în termen la Jandarmeria Gorj, pe timpul executării unei misiuni de ordine publică pe raza municipiului Târgu Jiu, el făcând parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică formată din poliţist-jandarm, au fost solicitaţi să intervină pentru aplanarea unui conflict izbucnit între un grup de tineri la o discotecă situată în Complexul Parâng.

La faţa locului, pe timpul încercărilor de aplanare a conflictului, şeful patrulei a fost lovit de mai mulţi tineri iar jandarmul George Răzvan Marchiş, s-a interpus între acesta şi agresori pentru a-l apăra, însă a primit mai multe lovituri puternice la cap.

Acesta fost preluat și internat la Spitalul Municipal Târgu Jiu, apoi transferat la Spitalul Craiova pentru mai multe investigaţii. Ulterior, a fost transportat cu un elicopter la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unde a suferit o intervenţie chirurgicală, însă cu toate eforturile depuse de medici, în dimineaţa zilei de 13 noiembrie 2000, George Răzvan Marchiş a decedat.

Pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă George Răzvan Marchiş, prin Ordin al Ministrului de Interne din 13 noiembrie 2000, a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem.

Pentru devotamentul cu care a acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii cetăţenilor din Municipiul Târgu Jiu, precum şi pentru curajul de care a dat dovadă, sublocotenentului post-mortem George Răzvan Marchiş i-a fost conferit prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, Titlul de “CETĂŢEAN DE ONOARE“.

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN „TUDOR VLADIMIRESCU” GORJ 

               

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here