Vâlcea: 99 de porci eutanasiați și îngropați în comuna Prundeni

0
imagine - ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul IPJ Vâlcea, au acționat în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, verificării legalității activității de comerț cu produse agroalimentare în unitățile specializate precum și pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicit cu animale vii și produse din carne, în contextul eforturilor susținute de eradicare a fenomenului pestei porcine.

Polițiștii au acționat pe raza comunei Prundeni, unde au fost verificați 10 operatori economici, fiind constatate și aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei.

Totodată polițiștii au acordat sprijin specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea, fiind efectuate verificări la locuința unei persoane, din comuna Prundeni.

În urma verificărilor specialiștii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au dispus măsura confiscării, eutanasierii și îngropării a 99 de porci, cu greutate cuprinsă între 20 și 300 kilograme.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here