Incendiu la Călimănești – două case afectate de focul izbucnit de la un coș de fum

0
imagine - ARHIVĂ

Astăzi, 4 ianuarie 2020, la ora 4.21, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu produs la două case, în Călimănești, pe strada Nicolae Bălcescu. În momentul sosirii echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișurilor celor două imobile.

La locul evenimentului, s-a acționat cu două echipaje de stingere ale ISU Vâlcea, o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călimăneşti, un echipaj SMURD de la Grupul de Intervenție Râmnicu Vâlcea și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță.

Incendiul a fost lichidat în jurul ore 07.30, suprafaţa totală afectată a celor două acoperişuri fiind de aproximativ 250 metri pătrați.

Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii sistemului de încălzire, având coşul de evacuare a fumului defect. Astfel, scânteile rezultate au dus la aprinderea structurii din lemn, iar învelitoarea din imitaţie de țiglă din plastic a dus la propagarea cu repeziciune a incendiului.

Proprietara casei de la care a pornit incendiul a suferit un atac de panică, aceasta primind îngrijiri medicale la faţa locului de la paramedicii SMURD şi personalul de la ambulanţă. Ulterior femeia a refuzat transportul la spital

Cele două locuinţe erau amplasate lipite una faţă de cealaltă, acest lucru favorizând extinderea incendiului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here