Alarmă cu bombă în Râmnicu Vâlcea

0
Râmnicu Vâlcea - Moll - Zona centrală

În seara zilei de duminică, 12 ianuarie 2020, la ora 18.54, a fost primit un apel pe 112 cu privire la faptul că în Shopping City Râmnicu Vâlcea este amplasată o bombă

Polițiști, jandarmi și forțe SRI s-au deplasat imediat la ambele mall-uri din Râmnicu Vâlcea, unde au fost luate măsuri conform procedurilor legale. De asemenea, polițiștii efectuează verificări pentru identificarea apelantului.

Polițiștii roagă cetățenii care se află în incinta mall-urilor să respecte indicațiile date de către forțele de ordine.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit la Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea pentru gestionarea unei potențiale situații de urgență în urma unui apel de amenințare cu bombă făcut de un minor la 112.

La fața locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere și o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul șef al ISU Vâlcea. În același timp, au fost prealertate toate forțele de intervenție ale SAJ Vâlcea și SMURD de la celelalte subunități pentru a fi pregătite de intervenție în cazul în care se va impune acest lucru.

De asemenea, au fost pregătite și corturile pentru asigurarea condițiilor necesare acordării primului ajutor în cazul eventualelor victime. În același timp, în urma primirii apelului, tot personalul din incinta centrului comercial a fost evacuat. La fața locului se fac verificări pentru a se stabili dacă există sau nu o situație care ar putea pune în pericol viața persoanelor prezente în zonă.

  • Peste 2500 de persoane au fost evacuate fără incidente din incinta centrului comercial Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea (locația fostului CPL).
  • Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate din mall-ul din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea.

***

Informații actualizate – 13 ianuarie 2020

În urma activităților desfășurate de polițiștii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Dăești, bănuit că ar fi apelat abuziv la 112 și a sesizat că în centrul comercial Shopping City Mall Râmnicu Vâlcea a fost amplasată o bombă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here