Conferință privind viitorul Europei: cetățenii își vor exprima opiniile asupra reformei UE

0

Parlamentul European va lansa o abordare ascendentă pentru a contura viitorul Europei împreună cu cetățeni de toate vârstele și din toate mediile sociale

În urma unei dezbateri cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ce va avea loc miercuri, 15 ianuarie 2020, Parlamentul European va vota la prânz o rezoluție prin care își va prezenta viziunea pentru viitoarea Conferință privind viitorul Europei.

Deputații europeni doresc ca vocile cetățenilor să fie în centrul discuțiilor ample ce vor avea loc privind abordarea provocărilor interne și externe, neprevăzute în momentul încheierii Tratatului de la Lisabona. Cel mai probabil, Conferința va începe în 2020 și va dura doi ani.

Proiectul de rezoluție evidențiază faptul că cetățenii din toate mediile sociale, reprezentanții societății civile și părțile interesate la nivel european, național, regional și local trebuie să fie implicați în stabilirea priorităților UE, în conformitate cu preocupările cetățenilor, într-o abordare ascendentă, transparentă, inclusivă, participativă și bine echilibrată. Conferința ar putea avea ca rezultat revizuirea tratatelor și instituirea unui mecanism participativ permanent al cetățenilor.

Parlamentul, Consiliul și Comisia ar trebui să susțină în mod puternic acest proiect, pentru a asigura angajamentul adecvat și monitorizarea rezultatelor Conferinței.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here