Olt: 409 de sancțiuni contravenționale aplicate și 33 de permise de conducere reținute de polițiști în weekend

0

Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 180.000 de lei aplicate de polițiștii din cadrul IPJ Olt, în weekend-ul trecut

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit la 307 evenimente, dintre care 203 fiind sesizate prin serviciul 112.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 409 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 189.685 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 33 de permise de conducere și au retras 11 certificate de înmatriculare.

Exemple

Sâmbătă, 18 ianuarie 2020 , la ora 22.05, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Slatina, județul Olt, a fost depistat un bărbat, de 38 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,80mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Duminică, 19 ianuarie 2020, la ora 05.00, pe strada Sabin Bălașa, din comuna Iancu Jianu, a fost depistat un bărbat, de 27 ani, din localitate, în timp ce conduce un autoturism având o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat și care avea dreptul de a conduce suspendat.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și  conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here