”Pia Brătianu” – școala care dă startul Concursului Național Interdisciplinar ”Aristotel”

0

Miercuri, 5 februarie 2020, a avut loc primul concurs ARISTOTEL din acest an educațional, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Acesta a fost organizat la Școala Gimnazială Pia Brătianu din București. La concurs au participat peste 250 de elevi din clasele primare și gimnaziale.

Timp de o oră, elevii au încercat să rezolve cu brio toate cerințele. Subiectele de cultură generală, logică și matematică i-au pus pe cei mici în dificultate, astfel copiii au trebuit să se concentreze, să își folosească toate cunoștințele acumulate, pentru a oferi cele mai bune răspunsuri.

Ne-am bucurat foarte mult să participăm la acest concurs, pentru că citind subiectele ne-am dat seama că este un concurs interdisciplinar, interactiv, la care copiii au participat cu mare bucurie. Cred că le dezvoltă mult și vocabularul, pentru că sunt întrebări ce necesită un vocabular destul de bine dezvoltat”, a declarat Nicoleta Crăciun, Profesor Învățământ Primar, Școala Gimnazială Pia Brătianu.

Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel” este o competiție la care participă anual peste 5000 de elevi din clasele primare și gimnaziale. Este un concurs școlar gratuit, interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică, dar și de creativitate și se adresează elevilor, începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a, făcând apel la imaginația și logica lor. Unitățile de învățământ înscrise pot participa doar o singură dată într-un an educaţional.

Organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, începând cu 2012, Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel” face parte din programul ,,Olimpiadele Creativității”, specializat în dezvoltarea potențialului copiilor capabili de performanțe ridicate. Concursul ”Aristotel” este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here