Studenți în practică la Jandarmeria Olt

0

În perioada 10 februarie – 8 martie 2020, opt studenţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma Jandarmi, cinci din anul întâi și trei din anul trei  de studiu, se află în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Contantin Dimitrescu” Olt.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei opt studenţi îşi desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Tinerilor studenţi le sunt prezentate aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de către jandarmii olteni. Cei opt tineri, se pregătesc pentru a deveni ofițeri jandarmi și vor efectua, timp de o lună de zile, stagiul de practică, fiind repartizați să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, în misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii olteni.

Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi în de către tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here