Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au pus “şapca” pe Cupă!

0

U-BT Cluj a învins-o pe CSM CSU Oradea, 68-61, într-o atmosferă incendiară, cucerind a patra Cupă a României din ultimii cinci ani.

Meciul s-a jucat la Cluj, unde la 20 februarie 2020, în BT Arena, naţionala masculină de baschet întâlneşte campioana mondială Spania, în primul meci din campania de calificare la EuroBasket 2021. 

Tradiţia spunea că cine organizează Final Four-ul, nu câştigă Cupa! Clujenii de la U-BT au reuşit să rupă „blestemul”, după o finală în care nu le-au permis adversarilor de la CSM CSU Oradea să conducă nici măcar o dată pe tabelă.

Impulsionaţi de o sală arhiplină, elevii lui Mihai Silvăşan au început tare. Cu Darko Planinic excelent în spaţiul de trei secunde şi cu Donatas Tarolis inspirat la recuperare, „alb-negrii” au încheiat primul sfert cu avantaj mare, 23-12. Au redus însă motoarele în cea de-a doua secvenţă de 10 minute, obligaţi şi de jocul ceva mai agresiv al orădenilor.

Până la pauza mare, bihorenii au redus ecartul la 5 puncte, 29-34. De la cabine, U-BT a ieşit însă extrem de motivată. Patrick Richard a marcat din toate poziţiile iar la finalul sfertului trei tabela indica cea mai mare diferenţă a meciului, 18 puncte, 59-41. Orădenii au avut o răbufnire de orgoliu în ultimul sfert, s-au apropiat la două atacuri, 60-66, dar clujenii şi-au păstrat calmul şi au închis finala la 68-61. 

Cei mai buni marcatori au fost, de la clujeni, Darko Planinic, cu 17 puncte, şi Patrick Richard, cu 16 puncte. Tot 16 puncte a reuşit şi Kristopher Richard, de la CSM CSU Oradea. MVP-ul finalei Cupei României a fost însă Donatas Tarolis, autor a 10 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive. 

A fost un meci încrâncenat. Echipa din Oradea este foarte competitivă, cu doi jucători americani naturalizați, dar băieții mei au fost minunați în partea a doua, mai ales din punct de vedere defensiv. Publicul a fost minunat, ne-a împins de la spate. Mă bucur de acest succes, chiar dacă nu se vede acum, pentru ca sunt obosit” – Mihai Silvășan, antrenor U BT Cluj Napoca.

Este un premiu pentru toată munca depusă până acum la antrenamente și la meciuri. Sper să fie cât mai multe astfel de premii în continuare” – Rareș Uță,  baschetbalist U BT Cluj Napoca. 

Noi nu am respectat planul de joc, îi felicit pe jucătorii de la Cluj pentru felul în care au abordat partida. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Sperăm să ne luăm revanșa în campionat” – Kris Richard, baschetbalist CSM CSU Oradea. 

Horia Păun: ”A câștigat baschetul” 

Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, este mulțumit de cum au decurs ostilitățile în Cupa României. După un Final Four de excepție, acum toată lumea se pregătește pentru meciul anului, duelul tricolorilor” împotriva campioanei mondiale, Spania. 

A fost o finală foarte disputată, am văzut baschet de calitate pe parcursul întregii competiții Final Four. Meciul din finală a fost frumos și baschetul a avut de câștigat. Atmosfera a fost una de gală, cu un public foarte cald. Felicit ambele galerii pentru nota de fair-play pe care au dat-o acestui meci. A fost o repetiție pentru meciul cu Spania, când ne vom întoarce la Cluj, de data aceasta în BT Arena. Întâlnim campioana mondială și ne dorim ca toți iubitorii de baschet să vină alături de echipa națională pentru a ne susține în această confruntare. Cu ajutorul publicului, putem spera la un meci de mare calitate” – Horia Păun, președinte FR Baschet.

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul anului! 

Partida naționalei în fața campioanei mondiale, Spania, se va disputa la 20 februarie 2020 la Cluj-Napoca, la BT Arena și va fi prima pentru Vulturi în campania de calificare la Campionatul European FIBA EuroBasket 2021.

Spania revine după doi ani și jumătate în BT Arena, acum din postura de campioană mondială. În septembrie 2017, ibericii învingeau naționala României într-un meci contând pentru Grupa C a turneului final FIBA EuroBasket.

Biletele pentru cel mai așteptat duel din sportul românesc s-au pus deja în vânzare în rețeaua bilete.ro și costă între 10-25 de lei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here