Parlamentul European își va da avizul doar pentru un buget care îndeplinește ambițiile UE

0

Miercuri, 12 februarie 2020, deputații europeni au subliniat în dezbaterea privind finanțarea UE pentru 2021-2027 că Parlamentul European își va da avizul doar pentru un buget care îndeplinește ambițiile Uniunii Europene.

A vorbi despre buget înseamnă a vorbi despre viitorul UE, au declarat deputații în dezbaterea plenară cu Nikolina Brnjac, secretarul de stat croat pentru afaceri externe și europene, reprezentând Consiliul, și Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Dezbaterea de miercuri a avut loc înaintea unui summit special al UE, ce va începe pe 20 februarie, în care statele membre vor încerca să cadă de acord asupra unei poziții comune cu privire la următorul cadru financiar multianual (CFM).

Majoritatea deputaților europeni au insistat că finanțarea suficientă este esențială pentru realizarea unor ambiții comune, cum ar fi combaterea schimbărilor climatice, transformarea digitală și ecologică și consecințele sociale ale acestora, și sprijinirea în continuare a regiunilor și orașelor, fermierilor, tinerilor, cercetătorilor sau antreprenorilor. Implementarea Pactului ecologic cu un buget redus, de exemplu, ar însemna reducerea programelor Uniunii Europene de succes în altă parte a bugetului, au subliniat deputații. Unii au spus că anumite politici ale UE trebuie evaluate mai amănunțit și că este nevoie de mai multă disciplină în materie de cheltuieli.

Deputații europeni solicită introducerea de noi surse de venit („Resurse proprii”) pentru Uniunea Europeană și conectarea bugetului UE cu respectarea statului de drept sunt esențiale pentru deputați.

sursa: Multimedia Centre / Parlamentul European
Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here