Olt: Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în weekend

0

Peste 500 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 160.000 de lei aplicare de polițiștii din cadrul IPJ Olt în acest sfârșit de săptămână.

În acest weekend, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au intervenit la 374 evenimente, dintre care 233 fiind sesizate prin serviciul 112.

În urma intervențiilor, au fost aplicate 536 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 167.385 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 29 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Exemple

Sâmbătă, 15 februarie 2020, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei Dobroteasa, a fost depistat un bărbat, de 50 ani, din comuna Olanu, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, pe strada Teodosiei, din comuna Dobrosloveni, a fost depistat un bărbat, de 27 ani, din localitate, în timp ce conducea o motocicletă, având numărul de înmatriculare provizoriu cu valabilitatea expirată din ziua de 23 noiembrie 2019.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Duminică, 16 februarie 2020, pe Drumul Județean 544, în comuna Ștefan cel Marea, a fost depistată o femeie, de 25 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul ar fi fost încredințat de către un bărbat, de 32 ani, din localitate.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul către o persoană care nu deține permis de conducere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here