O lumânare, sursa unui incendiu izbucnit în Drobeta Turnu Severin

0

Duminică, 2 mai 2021, în jurul orei 17.00, echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autoplatformă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament din municipiul Drobeta Turnu Severin.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în bucătăria apartamentului, situat la etajul al doilea al unui bloc. În urma recunoașterii efectuate de către pompieri, în apartament nu a fost găsită nicio persoană.

Pompierii au stins incendiul, care a cuprins piese de mobilier, un aparat electrocasnic și a afectat conducta de apa, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o lumânare lăsată aprinsă nesupravegheată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii care pot afecta nu doar bunurile materiale, ci pot pune în pericol chiar viața, pompierii fac apel la cetățeni să nu lase candelele sau lumânările aprinse nesupravegheate.

Acestea trebuie să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale care pot lua foc.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here