Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican: Nu mor caii când vor câinii!

0

În urma apariției unor zvonuri pe baza cărora în data de 17 februarie a fost publicat articolul intitulat ZVON/BOMBĂ POLITICĂ BUICAN DEMIS DE ORBAN? în publicația Timpul de Vâlcea (http://www.timpuldevalcea.net/?p=26187), doresc să fac următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

  • apropiindu-se campania electorală, PER-ul, un refugiu pentru marxiștii de ieri, ecologiștii de astăzi, a ales să producă știri false, să practice dezinformarea pe scară largă, să sperie votanții, totul cu ajutorul presei plătite din bani publici. A devenit un refren din partea dezinformatorilor să ofere texte toxice în mass-media, iar cu ajutorul armatei de postaci totul să fie livrat pe rețelele de socializare.
  • Avem de-a face cu o patologie colectivă: pe de o parte jurnaliști plătiți din bani publici care alimentează tot felul de zvonuri în spațiul public cu scopul de a produce destabilizare, iar de pe de altă parte politicieni ai PER-ului, în speță Gușterul ecologist, care alimentează zvonurile. Cea mai eficientă propagandă a lor este cea confecționată din fake-news-uri, fără vreun suport real. Personal, consider că această tactică de a propaga zvonuri false ne demonstrează disperarea celor care le lansează, care își dau seama ca nu mai sunt doriți de către cetățeni și că zilele de glorie ale lor au apus.
  • La construcția ”Gutău ia PNL la Vâlcea”, le reamintesc celor care gândesc așa faptul că Statutul Partidului Național Liberal, la art. 15, alin. 2, lit. a) menționează cât se poate de clar: O persoană nu poate deveni membru al PNL dacă: a) a fost condamnată penal pentru infracțiuni de corupție sau alte infracțiuni săvârșite cu intenție. Așa că rămâne cum am stabilit: vrabia mălai visează!
  • Nu este nimic surprinzător după felul cum sunt propagate asemenea intoxicări în spațiul public pentru că ele respectă rețeta de succes a fesenismului din perioada lui de glorie și densitatea de infractori și alți politruci cantonați la formațiunea politică PER.
  • Fiindcă există în Noul Cod Penal articole cu privire la difuzarea de informații false, nu exclud posibilitatea de a face plângere penală așa cum este normal într-o societate democratică.
  • Cu scop informativ, le recomand celor de la PER și PSD Vâlcea și celor auto-intitulați jurnaliști să citească prevederile Forumului pentru Informație și Democrație de la Paris (https://rsf.org/fr/actualites/la-declaration-internationale-sur-linformation-et-la-democratie-des-principes-fondamentaux-pour  https://rsf.org/fr/lespace-global-de-linformation-et-de-la-communication-un-bien-commun-de-lhumanite), doar așa ca să mai iasă din Timpul de Vâlcea în care râncezesc și să vadă ce se întâmplă în jurul lor și în lumea democratică.

Deputat Cristian Buican

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here