Olt: Un tânăr din Strejești a anunțat la 112 că se sinucide și a adormit – s-a trezit cu o amendă

0

Polițiștii din cadrul IPJ Olt au fost alertați de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Strejești, care a sesizat că se va sinucide. Aceasta a fost identificat la domiciliu, dormind. 

Miercuri, 19 februarie 2020, în jurul orei 05.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat la 112, de un tânăr, de 24 de ani, despre faptul că se află în municipiul Slatina și se va sinucide. După efectuarea apelului, apelantul nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. Activitățile au fost extinse pe raza comunei Strejești, unde apelantul are domiciliu. Tânărul a fost găsit la domiciliu, în comuna Strejești, dormind. Acesta nu a putut motiva gestul său, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru falsa alarmare, polițiștii au sancționat contravențional apelantul, cu amendă în valoare de 5000 de lei.

***

Polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1500 de lei la 5000 de lei.

ATENȚIE! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here