Peste 100 de intervenții ale polițiștilor mehedințeni, în ultimele 72 de ore

0

În ultimele 72 de ore, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii au intervenit la peste 100 de evenimente, au aplicat aproape 600 de sancțiuni contravenționale și au constatat 18 infracțiuni.

În perioada 26-28 ianuarie 2018, 454 de poliţişti au acționat, în județul Mehedinți, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Polițiștii au organizat peste 20 de acțiuni și au intervenit la 116 evenimente, dintre care 32 au fost sesizate prin 112. În urma activităților, au fost constatate 18 infracţiuni, dintre care 3 au fost constatate în flagrant delict. De asemenea, în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 583 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 300.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 17.000 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști în domeniul siguranţei rutiere şi pentru salvarea de vieți, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat un bărbat în vârstă de 43 de ani, în timp ce oferea spre comercializare, într-un târg din Drobeta Turnu Severin, un număr de peste 180 articole de îmbrăcăminte care prezentau suspiciuni de contrafacere, fără a deține documente care să ateste proveniența, calitatea, originalitatea și garanția acestora.

Pe numele bărbatului în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

Duminică, 28 ianuarie 2018, la ora 00.07, polițiștii Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea pe strada Dumitru Ghiață din municipiu un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost test cu aparatul etilotest, acesta indicând o concentrație alcoolică de 0,42% mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Oamenii legii au întocmit dosar penal.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here