Locotenent colonel Calotă Aurelian, jandarm veteran de război, a plecat în lumea celor drepți

0
Locotenent colonel - Calotă Aurelian

Marți, 13 martie 2018, jandarmii gorjeni vor participa la ceremonia de înhumare cu onoruri militare a lt. col. (r) Calotă Aurelian, veteran de război – veteran jandarm

Dl. lt. col. (r) Calotă Aurelian, ne-a primit în decursul timpului în locuința sa din localitatea Brătuia, comuna Dănești, unde ne-a povestit întâmplări din experiența familială și profesională acumulată în haina militară de jandarm și totodată momentele trăite pe frontul din al Doilea Război Mondial.

Născut în 12 martie 1925 în Brătuia, comuna Dănești, veteranul jandarm a fost absolvent al școlii primare din localitate și ulterior a Școlii de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, promoția 1943-1944, desfășurându-și activitatea într-o unitate de jandarmi din Timișoara, ulterior profesând contabil la Baza de Aprovizionare Tg-Jiu.

Documente care atestă studiile militare, scrisorile de mulțumire și medaliile obținute în calitate de jandarm, au fost donate unității și expuse în Sala de Tradiții.

În anii trecuți, veteranul de război – veteran jandarm a fost prezent la Zilele Veteranilor Jandarmi sau la alte activități organizate la nivelul unității, dând curs la toate invitațiile.

Jandarmii gorjeni își exprimă regretul profund pentru dispariția sa și suntem alături de familia îndurerată, veteranul constituind un exemplu care a arătat generațiilor tinere ce înseamnă onoarea și patriotismul iar noi îi suntem recunoscători.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Tudor Vladimirescu” Gorj 

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here