USR Mehedinți privește cu îngrijorare escaladarea violenței și tehnicile de manipulare și intimidare folosite de vechile partide

0

USR Mehedinți privește cu îngrijorare escaladarea violenței și a folosirii tehnicilor de manipulare și intimidare folosite de vechile partide. Săptămâna trecută mii de mehedinteni au fost sunați de pe numere necunoscute și intimidați să nu voteze un anumit partid. Bătrâni și femei singure au fost deranjați în miezul nopțîi pentru a fi speriați, într-o campanie ce devine din ce în ce mai lipsită de scrupule. Scopul vechilor politicieni e de a inflama atmosfera în preajma alegerilor, de a induce frici în rândul populației, pentru ca ulterior, tot ei, să le combată cu soluții populiste.

În acest context, va aducem aminte că în campania electorală pentru europarlamentarele de anul trecut, colegul nostru Claudiu Chiriac, președintele organizației județene Mehedinți, a fost bătut în plină stradă de persoane rămase necunoscute până astăzi. Urmare a acestor violente, colegul nostru și-a pierdut parțial acuitatea vizuală a ochiului drept, fiind marcat pe viață de un act de violență politică. Autoritățile au rămas impasibile în față unor astfel de încălcări grave a ideii de democrație.

Solicităm cu insistență implicarea Poliției și a celorlalte instituții legale ale statului român în față unor încălcări grave ale legii, art. 208 Cod Penal “Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvența sau conținut, ii cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoarea de la o luna la trei luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.”

Tolerarea acestui tip de comportament politic va duce la noi violente, la frică și influențarea ilegală a rezultatelor alegerilor. Năravul vechilor partide continuă să se exprime, agresivitatea și violență fiind manifestări tipice emanatiilor postcomuniste.

Dragi concetățeni, soluția schimbării rămâne înlăturarea prin vot a vechii clase politice, cu oameni din afară sistemului transpartinic corupt.

Presedinte USR Mehedinți
Claudiu Chiriac
Candidat USR la presedintia Consiliului Județean
Laurențiu Ștefanescu

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here