AVENTURA CU BALONUL, eveniment inedit organizat de Primăria Slatina

0

Primăria municipiului Slatina organizează un eveniment inedit în peisajul autohton, respectiv lansarea unei noi forme de turism. Mai exact, este vorba despre Aventura cu balonul, ce constă în ridicarea din punct fix a unui balon cu aer cald, acțiune ce va avea loc vineri – 27 octombrie.

Acțiunea se derulează în cadrul unui proiect ce vizează crearea unui nou produs turistic, și anume balonul cu aer cald, prea puțin cunoscut în zona transfrontalieră România-Bulgaria, dar se urmărește și implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea turismului în această zonă. De asemenea, unul dintre scopurile proiectului vizează crearea de oferte turistice comune transfrontaliere în privința călătoriilor cu balonul cu aer cald.

Proiectul este derulat în perioada februarie 2016 – februarie 2018 de Asociatia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Oltenia, în parteneriat cu Agentia de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri (ARDBC) din Vidin (partener lider) şi Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri 2000 Montana. De menționat că proiectul menționat este finanţat în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr. 2 „O regiune verde”, Obiectivul specific 2.1 „Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului şi a resurselor naturale şi a patrimoniului cultural”.

În cadrul acestui proiect sunt organizate gratuit o serie de ridicări ancorate de la punct fix ale balonului cu aer cald, acțiuni ce au loc în mai multe localități din zona transfrontalieră România-Bulgaria.

Persoanele interesate de această nouă formă de turism ce se dorește a fi implementată în zona vizată de proiect, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice (agenţii de turism, hotelieri, instituţii publice, firme sau ONG-uri interesate de dezvoltarea turismului), sunt așteptate în parcarea de lângă Stadionul Municipal ”1 Mai” din Slatina în ziua de vineri – 27 octombrie, începând cu ora 08.00, pentru a participa GRATUIT la derularea efectivă a evenimentului de ridicare ancorată de la punct fix a balonului cu aer cald.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here