ISU Mehedinți a sărbătorit 87 de ani de protecție civilă în România

0

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă“ Drobeta” al judeţului Mehedinţi a sărbătorit vineri, 28 februarie 2020, la Palatul Culturii “Teodor Costescu” 87 de ani de protecție civilă în România.

Ca de fiecare dată, ne-au fost aproape oficialităţile judeţene şi locale, comandanţii structurilor MAI și MApN, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor şi structurilor cu care noi colaborăm.

După prezentarea unui scurt istoric al protecţiei civile, pompierii au primit aprecieri din partea prefectului judeţului Mehedinţi, inginer Cristinel Pavel, preşedintelui Consiliului Judeţean, avocat Aladin Georgescu, viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, inginer Cornel Folescu, doamnei director a filialei de Cruce Roşie Mehedinți, Elena Coardă, și părintelui Mihai Zorilă, reprezentantul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Într-un cadru festiv, inspectorul şef al ISU Mehedinţi, colonel Florentin Dragomir a adresat mulţumiri tuturor pompierilor și a înmânat diplome de merit oficialităţilor prezente, reprezentanţilor instituţiilor şi structurilor cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Totodată, pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată, au fost înaintaţi în gradul următor, înainte de termen, un ofiţer şi patru subofiţeri.

Având convingerea că o populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut, acţionând eficient şi ajutând la restabilirea stării de normalitate, pompierii mehedinţeni își concentrează, în continuare, eforturile şi resursele pentru a conştientiza, instrui şi apăra comunitatea, fiind mereu în sprijinul semenilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here