Olt: La Brebeni un bărbat a ștampilat 8 buletine de vot – în urnă au ajuns doar trei!

0

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că într-o secție de votare din comuna Brebeni se află o persoană care are asupra sa 5 buletine de vot.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că două persoane, care au o relație de concubinaj, la intrarea în secția de votare, au primit câte 4 buletine de vot și au intrat în cabine alăturate pentru a-și exercita dreptul la vot. Întrucât femeia nu ar fi știut să citească, a solicitat sprijinul concubinului pentru a ștampila buletinele în locurile indicate de către aceasta. Bărbatul a ștampilat cele 8 buletine repartizate celor doi, după care a introdus în urna de vot doar 3 dintre acestea.

Fiind observat de membrii comisiei, bărbatului i-au fost reținute cele 5 buletine care nu au fost introduse în urnă, în vederea anulării acestora. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul a fotografiat buletinul de vot.

Cele două persoane au fost sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 115/ 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here