Acțiune efectuată de Secţia 5 Poliţie Craiova

0

În noaptea 16 spre 17 decembrie 2017, între orele 02.30 – 04.30, un număr de 5 poliţiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au organizat şi executat o acţiune în conformitate cu prevederile OUG. 195/2002 Republicată, în conformitate cu calendarul de activităţi al poliţiei rutiere pentru anul 2017 pentru intensificarea activităţilor de impunere a legii și de conştientizare a participanţilor la trafic, cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile deschise circulației publice, în contextul necesității atingerii obiectivului general asumat de statele membre ale Uniunii Europene, acela de reducere cu 50% a mortalităţii din accidente rutiere în perioada 2010 – 2020,

În urma activității au fost verificate 20 de autovehicule și au fost legitimate 31 de persoane, două dintre acestea fiind controlate corporal cu privire la deținerea de arme albe.

Tot cu această ocazie, oamenii legii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale conform OUG. 195/2002, valoarea acestora fiind de 1740 lei.

De asemenea a fost constatată și o infracţiune la regimul circulației.

Exemplu: În noaptea de 17/18.12.2017, în jurul orei 0245, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au oprit pentru control, pe Bulevardul Tineretului, un autoturism condus de D. Dumitru, de 36 de ani, din Craiova, jud. Dolj.

Întrucât bărbatul aflat la volanul autoturismului emana miros de alcool, a fost testat  cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență nr.1 Craiova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here