Coronavirus: 3 martie, ora 16.00 – la nivel național sunt 37 de persoane în carantină și 9639 monitorizate la domiciliu

0
COVID-19 în Oltenia

Până la data de 3 martie 2020 au fost prelucrate, în cele cinci centre de la nivel național, 551 de probe prelevate de la persoanele care au sosit în România din zone afectate sau care au intrat în contact cu persoanele confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea doar 4 au ieșit pozitive, restul de 547 de probe analizate fiind cu rezultat negativ, adică persoanele testate nu sunt purtătoare ale virusului. În continuare, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 37 de persoane, iar 9639 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Marți, 3 martie, a fost confirmată a patra persoană purtătoare a virusului COVID – 19 (coronavirus), pe teritoriul României. Bărbatul a intrat în contact direct cu persoana din Timișoara, depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020.

În urma confirmării contactării virusului de către cetățeanul din Timișoara, a fost luată decizia transportării acestuia cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. În acest moment, acesta nu prezintă stări febrile sau alte simptome specifice infectării cu COVID-19 (coronavirus).

Pentru cele două familii care locuiesc în proximitatea domiciliului bărbatului depistat pozitiv cu COVID-19 (coronavirus) a fost luată măsura auto-izolării la domiciliu, toate aceste persoane fiind monitorizate medical.

Cele cinci persoane internate la Spitalul clinic CF Constanța au fost scoase din carantină instituționalizată și transportate la domiciliu pentru a continua perioada de izolare. Această decizie a fost luată după ce ultimele două teste, efectuate la interval de 24 de ore între ele, ieri și astăzi, au avut rezultat negativ.

Primul pacient diagnosticat pe teritoriul României ca fiind infectat cu virusul COVID-19 a fost declarat vindecat și urmează să fie externat.

Cele trei persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara și sunt în stare stabilă.

Evolutia virusului COVID-19 la nivel Global în ultimele 24 de ore

  • La nivel global s-au inregistrat 1.711 cazuri noi, din care 75 decese.
  • Numărul de cazuri noi în China continentală a fost de 125, din care 32 decese. 91% din cazurile noi au fost înregistrate în provinica Hubei.
  • Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Coreea de Sud, Italia, Iran, Statele Unite ale Americii și Spania.
  • Au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Andorra și Arabia Saudita.

Se recomandă cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here