O fetiță de 10 ani din Corabia a pus pe jar polițiștii, apelând din joacă la 112

0

Polițiștii olteni au fost alertați de o fetiță, de 10 ani, din orașul Corabia, care a sesizat faptul că este sechestrată de un bărbat. 

Marți, 3 martie 2020, în jurul orei 18.30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin numărul de urgență 112, de o fetiță, de 10 ani, despre faptul că se află în locuința unui bărbat, care o ține cu forța, fără a oferi mai multe detalii. După efectuarea apelului, apelanta nu a mai răspuns la telefon.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Corabia au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. După aproximativ 20 de minute de căutări, polițiștii au identificat minora, aceasta aflându-se la locuința bunicii sale, pe raza orașului Corabia.

Fata le-a declarat polițiștilor că a folosit telefonul bunicii, fără acordul acesteia, iar apelul său a fost doar o glumă.

Polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

ATENȚIE! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here