COVID-19: Situația epidemiologică în județul Olt, 23 martie 2020, ora 10.00

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 19 ianuarie 2021

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere: 1800 persoane

• Număr persoane izolate la domiciliu: 1000
• Număr persoane ieșite din autoizolare: 723
• Număr persoane carantinate: 77

În urma intrării în vigoare a Ordonanței Militare privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nr. 2/22.03.2020, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au sporit prezenta în stradă și în rândul cetățenilor, aducându-le la cunoștință acestora importanța respectării măsurilor prevăzute.

Deasemenea, în data de 22 martie 2020, Instituția Prefectului – Județul Olt a adus la cunoștința autorităților administrației publice locale măsurile impuse de Ordonanța Militară, cu solicitarea expresă de aplicare, în aria de competența, a tuturor prevederilor cuprinse în aceasta.

Începând de luni, 23 martie 2020, ora 22.00, în intervalul orar 22.00-06.00, deplasările în interes profesional se vor efectua pe baza legitimației de serviciu însoțită de adeverința eliberată de angajator sau declarația pe proprie răspundere.

MODEL – Declarație pe proprie răspundere PDF
MODEL – Adeverință angajator PDF

Pentru deplasările în interes personal, acestea se vor efectua numai pe baza declarației pe proprie răspundere completată în prealabil.

În acest sens, regăsiti, pe site-ul Instituției Prefectului, modelul adeverinței eliberate de angajator și modelul declarației pe proprie răspundere. Precizăm faptul că, declarația pe proprie răspundere poate fi completată integral olograf (”de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe propria răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreuna cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmerie sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe propria răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoane

ESTE ESENȚIAL să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate și să îi protejăm pe cei din jurul nostru.

REAMINTIM faptul că toți cetățenii trebuie să respecte măsurile adoptate, să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

VĂ RUGĂM SĂ RĂMÂNEȚI ÎN CASĂ, PENTRU SIGURANȚA DUMNEAVOASTRĂ ȘI A CELOR DRAGI!

Prefect,
Florin Constantin Homorean

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here