Prefectul de Olt, Florin Constantin Homorean, a dispus măsuri stricte pentru respectarea Ordonanțelor Militare

0

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanțelor Militare.

În ultimele 24 de ore, peste 550 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari, au efectuat controale și verificări, au fost angrenați în activități de fluidizare a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină și au asigurat paza locațiilor de carantinare. Astfel, au fost efectuate peste 1250 de verificări privind modul în care cetățenii respectă măsura izolării/carantinării instituționalizate, respectiv măsura privind restricționarea circulației pe perioada stării de urgență.

În urma activităților de verificare desfășurate, în intervalul de referință, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, în valoare totală de 253.000 lei.

Au continuat activitățile în domeniul combaterii criminalității economice la societăți comerciale și persoane fizice autorizate privind respectarea interdicțiilor instituite pe durata stării de urgență. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Astfel, în urma controlului efectuat la sediul secundar al unei societăți din orașul Potcoava, polițiștii au constatat existența mai multor produse, respectiv 300 de măști de protecție de tip FF1 și 3.500 de tablete dezinfectant clorigen, fără documente legale de proveniență.

Produsele au fost ridicate în vederea confiscării.

Prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean, reamintintește cetățenilor să ia în considerare doar informații din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358 – TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la Covid-19.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here