Turismul european în carantină

0

Plaje goale, zboruri anulate, străzi liniștite – industria turismului din Europa a fost devastată de pandemia coronavirusului. Parlamentul European dorește să obțină un sprijin generos pentru sectorul turistic al continentului.

Soare, mare, nisip… lipsește un singur lucru: turiștii. După săptămâni de carantină, europenii fac primii pași spre revenirea la normalitate, dar industria turismului continuă să sufere. Hotelurile goale, avioanele ținute la sol și stațiunile închise arată nivelul pierderilor pe care pandemia le-a produs țărilor și comunităților care depind de turism.

István Ujhelyi / Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European (Ungaria): „Nu am văzut niciodată o criză atât de profundă în turismul european ca acum. Trebuie să știți că există aproximativ 25 de milioane de locuri de muncă în turismul european. Asta înseamnă că 25 de milioane de lucrători și peste 5 milioane de locuri de muncă sunt în pericol.”

Industria beneficiază deja de o serie de măsuri luate de UE. Flexibilitatea sloturilor de aterizare ale companiilor aeriene a crescut. Sectorul este susținut de Inițiativa de răspuns la coronavirus, de o relaxare a normelor privind ajutoarele de stat, și de Fondul European de Adaptare la Globalizare.

Pentru călători și turiști, UE a actualizat recomandările privind drepturile pasagerilor pentru a se asigura că sunt tratați în mod echitabil și a repatriat zeci de mii de cetățeni europeni blocați.

Membrii Parlamentului European cer însă mai mult: un plan de acțiune pentru revitalizarea turismului care să asigure un răspuns coordonat al UE. Planul ar trebui să includă sprijin financiar pentru a proteja locurile de muncă, un mecanism de gestionare a crizelor pentru a trasa o cale de ieșire din criză și prevederi pentru repatrierea și despăgubirea călătorilor, acolo unde este necesar.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here