De 1 Mai la Vâlcea – ajutor pentru copiii din medii vulnerabile

0

Echipa ProXpert a pregătit la începutul lunii mai pachete pentru peste 100 de familii vâlcene, familii ce aveau nevoie urgent de ajutor. Asociația a obținut sprijin în valoare de 5.000 euro prin Fondul de Urgență inițiat de Fundația Comunitară București și ING Bank, fond special creat pentru a răspunde altor probleme din comunitate, nu doar cele medicale.

Alături de Fundaţia Comunitară Vâlcea, cea care gestionează fondul la nivelul judeţului, echipa ProXpert şi cei 15 voluntari implicaţi au avut un altfel de 1 Mai, într-un weekend maraton de implicare socială.

Am adus bucurie pentru 108 familii vâlcene, cu 291 copii în spatele cărora se află drame zilnice, realități dureroase pe care niciun om nu ar trebui să le trăiască. Cei mai mulți sunt copii fără părinți, unii locuind în bordeie care nu au nici acces la apă și curent electric. Pentru unii dintre aceşti copii, masa caldă oferită la școală prin diferite programe sociale era singura masă dintr-o zi. Masă de care au fost lipsiți după închiderea școlilor”, a declarat Silvia Petre, iniţiatoarea proiectului.

Voluntarii și-au petrecut weekend-ul prelungit realizând 90 de pachete cu 35 tipuri de produse (alimente de bază, produse perisabile – carne, lactate, brânzeturi – și produse de igienă) pe care le-au distribuit apoi în 33 de localități vâlcene.

Multe dintre familiile ajutate prin acest proiect fac parte din beneficiarii proiectelor realizate de Asociația ProXpert încă dinaintea începerii stării de urgență din luna martie, prin grupurile de pe Facebook Reciclăm eficient pentru a ajuta copiii fără copilărie și DONEAZĂ CE POȚI PENTRU COPIII FĂRĂ COPILĂRIE DIN JUDEȚUL VÂLCEA.

Deşi ne-am concentrat în ultimele două luni pe sprijinirea celor din prima linie în lupta cu virusul COVID, facem eforturi pentru a sprijini cât mai multă lume afectată de criză”, spune Oana Mesea, director executiv Fundaţia Comunitară Vâlcea.

Despre Asociaţia ProXpert

Asociația ProXpert are o experiență de 15 ani în management de proiecte și în domeniul educației adulților. Creată în 2005, a derulat pe parcursul anilor numeroase sesiuni de training, seminarii, work-shop-uri şi alte manifestări publice în domenii de interes major pentru comunitatea locală: educaţie, formare profesională continuă, asistenţă socială, participarea comunităţii la procesul de luare a deciziei, finanţări externe, etc.

Despre Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea funcționează ca un liant în comunitate, prin sprijinirea nevoilor locale, inițiază și menține legătura între donatori și cauze. Misiunea lor este de a consolida relațiile între ONG-uri, grupuri de inițiativă, companii și persoane fizice în vederea dezvoltării județului Vâlcea. Aproximativ 370.000 de persoane din mediul urban și rural pot beneficia de sprijinul, activitățile și inițiativele Fundației Comunitare.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here