COVID-19 în județul Olt: situația epidemiologică la data de 25 mai 2020

0

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 25 mai 2020, în judeţul Olt, au fost confirmate 76 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 45 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Totodată, până acum, 29 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 73 de persoane. Alte 1757 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, au fost prelucrate 2354 de teste Covid-19.

De la informarea precedentă referitoare la situaţia epidemiologică din judeţul Olt a fost înregistrat un singur caz de infectare cu virusul SARS-COV-2, contact de familie a unui caz confirmat anterior, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Ancheta epidemiologică în legătură cu clusterul de infectare COVID-19 de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt continuă.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Forțele de ordine acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, în contextul trecerii la starea de alertă.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +40213202020. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp“, a precizat prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here