COVID-19 în județul Olt: situația epidemiologică la data de 18 mai 2020

0

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, până astăzi, 18 mai 2020, în judeţul Olt au fost confirmate 53 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 37 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti. Totodată, până acum, 14 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital. Au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane confirmate cu virusul SARS-COV-2.

În carantină instituţionalizată sunt 306 de persoane. Alte 168 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la acest moment, pentru judeţul Olt, au fost prelucrate 2094 de teste Covid-19.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În contextul trecerii la starea de alertă, forțele de ordine acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp“, precizează prefectul județului Olt, Florin Constantin Homorean.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here