COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 21 mai 2020

0
COVID-19 în Oltenia: situația epidemiologică la data de 23 februarie 2021

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 21 mai 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați trei pacienți confirmați cu noul coronavirus, ultimul caz internat având domiciliul în județul Vâlcea, dar județul de infectare este Olt. Starea pacienților este stabilă momentan.

Pe teritoriul județului Vâlcea, se află în izolare la domiciliu 819 persoane. Alte 144 de persoane se află în carantină instituționalizată în centre dedicate din județ.

Polițiștii vâlcenii, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au continuat și în ultimele 24 de ore acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, desfășurând în acest interval de timp, 65 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, obiectivul acestor misiuni a fost verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolarii la domiciliu, echipele de polițiști și jandarmi acționând în principal pentru informarea acestora cu privire la noile reguli dispuse pentru această perioadă.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here