Sfârșit de săptămână tragic: doi copii înecați la Poiana de Jos și Balta Vlădila

0

Echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, sâmbătă, 13 iunie 2020, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, o misiune de căutare a unui minor, în sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița.

Echipa formată din Mitrache Marius, comandant de echipaj și scafandru autonom și Barcan Sandu, Costea Marius și Pică Gabriel, subofițeri operativi și scafandri autonomi, s-a deplasat în localitatea Poiana de Jos, județul Dâmbovița, cu o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției. Scafandrii au găsit minorul, în vârstă de 14 ani, în scurt timp, acesta fiind adus la mal și predat echipajelor medicale. Băiatul a fost resuscitat, conform protocolului, fără rezultat favorabil, fiind declarat decedat.

Duminică, 14 iunie 2020, echipa de scafandri a ISU Olt, cu o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției și două ambarcațiuni, două autospeciale de primă intervenție și un echipaj SMURD, din cadrul Detașamentului Caracal, au intervenit noaptea trecută, în comuna Vlădila, pentru căutarea unui copil posibil înecat în Balta Vlădila.

Căutările s-au executat de către scafandri, dar și cu ajutorul ambarcațiunilor și accesoriilor specifice de căutare-salvare. Scafandrii au găsit trupul neînsuflețit al minorului, în vârstă de 12 ani, din comuna Vlădila, la aproximativ 12 metri de mal, adâncimea apei fiind de circa cinci metri.

Din păcate, echipajul cu medic de la Serviciul de Ambulanță Olt, sosit în sprijinul pompierilor, nu a putut decât să constate decesul copilului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here