Corcova: Bătrân arestat pentru că nu a păstrat distanţa impusă prin ordin de protecție, față de soția sa

0
imagine - ARHIVĂ

Luni, 19 iulie 2021, la ora 18.26, o femeie în vârstă de 74 ani, din comuna Corcova, judeţul Mehedinţi, a sesizat Poliția orașului Strehaia, la 112, cu privire la faptul că soțul său a lovit-o.

La fața locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Strehaia, care au stabilit faptul că în data de 19 iulie 2021 în jurul orelor 18.00 bărbatul, în vârstă de 74 ani, a mers la locuința comună deși avea emis împotriva sa ordin de protecție de către poliție cu păstrarea distanței de 100 metri față de soția sa, lovind-o cu pumnii și cu picioarele în zona capului și abdomenului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție fapte prevăzute și pedepsite de art.47 alin.2 cu referire la art. 31, alin. 1, lit.a și c din Legea 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței în familie și violență în familie, faptă prevăzută și pedepsită de art.199, raportat la art.193 din Cod penal.

Având în vedere că faţă de acesta au fost emise mai multe ordine de protecţie, bătrânul a fost reţinut de către poliţişti şi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia care a dispus măsura controlului judiciar, iar Judecătoria Strehaia a confirmat ordinul de protecție.

În ziua de 20 iulie 2021, ora 18.26, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că socrul său nu a respectat ordinul de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Strehaia.

La fața locului s-a deplasat echipa operativă a poliţiei care au stabilit faptul că în data de 20 iulie 2021 în jurul orelor 18.00 aceeaşi persoană, pe numele căreia s-a emis măsura controlului judiciar a mers la locuința comună deși avea emis împotriva sa ordin de protecție, cu păstrarea distanței de 100 metri față de soția sa.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție fapte prevăzute și pedepsite de art.47 alin.2 cu referire la art. 31, alin. 1, lit. a și c din Legea 217/2003.

Față de bătrân s-a dispus măsura preventivă de reținere pentru 24 de ore, iar în ziua de 21 iulie 2021 a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată admiţând propunerea şi dispunând arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here